قوانین
قانون امربالمعروف نهی عن المنکر
توضیح قانوني شکایات وزارت امربالمعروف، نهی عن المنکر و سمع شکایات
به هدایت زعیم عالیقدر شیخ صاحب حفظهالله تعالی وزارت امربالمعروف، نهی عن المنکر و سمع شکایات دو قانون را توشیح کرده است؛ یکی آن برای امر بهمعروف و نهی از منکر و دیگری برای رسیدگی به شکایات که هر دو دارای قوانین رسمی و نافذه میباشند. این قوانین از سوی وزارت در دو سند رسمی جداگانه ترتیب شدهاند، که هرکدام آن به فصلها، ماده ها و موارد حقوقی جداگانه تقسیم شدهاند. این قوانین در سراسر افغانستان، بدون تبعیض، بر همه شهروندان قابل تطبیقاند.
انواع شکایات:
تقسیمبندی قانوني شکایات سه بخش اساسی دارد:
نوع اول: شکایت یک فرد ملکی علیه فرد ملکی دیگر.
نوع دوم: شکایت یک فرد نظامی علیه فرد نظامی دیگر یا یکی از ارگانهای دولتی.
نوع سوم: شکایت یک فرد ملکی علیه مقامات نظامی، ارگانها یا محاکم.
توضیح مداخلات قانونی:
دسته اول: شکایاتیست که میان مردم عام رخ میدهد. اینگونه شکایات عمدتاً مربوط به نهادهای عدلی و قضایی مانند محاکم و ارگانهای تحقیق جناییاند. وزارت در روند بررسی این نوع شکایات، به صورت قانونی صلاحیت مداخله ندارد.
دسته دوم: شکایاتیست که یک فرد نظامی علیه فرد نظامی دیگر یا یک نهاد نظامی دارد. اینگونه شکایات مربوط به صلاحیت محاکم نظامی بوده و در این موارد نیز وزارت صلاحیت مداخله قانونی را ندارد.
دسته سوم: مهمترین نوع شکایاتاند، یعنی مواردی که یک شهروند عادی از یک مسئول نظامی، محکمه یا نهاد دولتی شکایت دارد. اینگونه شکایات مستقیماً تحت صلاحیت وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر قرار دارند و این وزارت با جدیت کامل متعهد به شنیدن، ارزیابی و رسیدگی به این شکایات میباشد.
وزارت مذکور به شما اطمینان میدهد که اگر شکایت مستند و مبتنی بر شواهد داشته باشید، صدای شما شنیده خواهد شد، به مشکل تان رسیدگی میشود و تصمیم عادلانه و مطابق حق اتخاذ خواهد شد.
نکات مهم:
شکایت باید مستند، دقیق و مبتنی بر شواهد باشد.
هیچگونه تهدید، فشار یا نگرانی نداشته باشید؛
دستور زعیم عالیقدر شیخ صاحب حفظهالله این است که به مشکلات مردم بهطور جدی رسیدگی شود، صدای آنان شنیده شود، با شفقت و عدالت با ایشان برخورد گردد و راه حق برایشان هموار شود.
یادآوری مهم:
امید است هم وطنان گرامی شکایتهای خود را در چارچوب صلاحیتهای این وزارت ارائه نمایند. شکایتهایی که خارج از محوطه قانونی ما باشند، باید به مراجع مربوطه سپرده شوند تا نه ما بیدلیل مصروف شویم و نه شما با مشکل روبهرو گردید.
برای اطمینان خاطر شما باید بگوییم که این وزارت تا کنون شکایات هزاران شهروند را شنیده، بررسی کرده و حقوق آنان را بازگردانده است. شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر، وبسایت، حساب ایکس (توییتر) و فیسبوک این وزارت را دنبال نمایید.
سخنگوی وزارت امر بالمعروف، نهی عن المنکر و سمع شکایات